Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Σύνταγμα – Τα αιτήματά τους

Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΠΕΣ ΝΑΤ-ΠΣΣ Δικηγόρων-ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ-ΕΣΤΑΜΕΔΕ προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις εξαγγελίες που έκανε ο Πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μερικά από τα αιτήματα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων είναι μεταξύ άλλων:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σύσσωμος ο συνταξιουχικός κόσμος, απορρίπτει ως απαράδεκτες, τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού,
στην φετινή ΔΕΘ. Την ώρα, που οι συνταξιούχοι στενάζουν, λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε σαν νέα, ήδη νομοθετημένα μέτρα, όπως οι αυξήσεις που θα χορηγηθούν στις συντάξεις από τις αρχές του 2023, αυξήσεις που έχουν νομοθετηθεί από το 2017 από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός ξέχασε και τα αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές περικοπές σε επικουρικές και δώρα, όπως και την 13η σύνταξη, που υποσχόταν το 2019 ότι, δεν θα καταργήσει αλλά τελικά κατάργησε.

Δίνουμε βροντερό παρών στην μεγάλη κινητοποίηση στις 5 Οκτωβρίου και διεκδικούμε:

Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις
Άμεση έκδοση όλων των συντάξεων
Επιστροφή της 13ης σύνταξης και των αναδρομικών από τις περικοπές και τα δώρα
Απόδοση των 0,20 ευρώ, της εθελοντικής εισφοράς των συνταξιούχων στις συνδικαλιστικές ενώσεις
Μειώσεις φόρων σε ενέργεια και βασικά αγαθά και καταπολέμηση της αισχροκέρδειας
Μέτρα ενίσχυσης των συνταξιούχων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να ενώσουμε τη φωνή μας και να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της βίαιης φτωχοποίησης.

Όλοι και όλες στην μεγάλη συγκέντρωση στις 5 του Οκτώβρη στην Πλ. Συντάγματος (έξοδος Μετρό) στις 10: 00 π.μ.».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ