Π. Παπαδάτος: Ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε οριστικά τα μνημόνια

Του Παύλου Παπαδάτου, επικοινωνολόγου – οικονομολόγου

Την πρώτη Κυριακή δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Την επόμενη Κυριακή, όμως, θα στηθούν τέσσερις κάλπες. Δύο για τις επαναληπτικές των δημοτικών και περιφερειακών και δύο για τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές. Ο λόγος είναι απλός. Επειδή σε κάθε νομό θα βρεθούν πολλοί Νεοδημοκράτες υποψήφιοι δήμαρχοι, όσοι εξ αυτών δεν εκλεγούν μάλλον θα θεωρήσουν υπεύθυνα τα στελέχη της Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει ότι θα τον πριμοδοτήσουν οι υποψήφιοι χαμένοι άρχοντες!

Το βασικό, όμως, ερώτημα είναι αν στις 20 Αυγούστου τελειώνει οριστικά ο κύκλος των μνημονίων. Πριν, όμως, σας πω την δική μου άποψη, απλά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πριν από πολλά χρόνια ένας μεγάλος Έλληνας πολιτικός είχε προειδοποιήσει ότι η αλόγιστη δανειστική συμπεριφορά της χώρας και η αχαλίνωτη δημόσια σπατάλη σύντομα θα οδηγούσαν την χώρα μας στο ΔΝΤ. Αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που προσπάθησε να συμμαζεύσει τα ασυμμάζευτα, κάνοντας αρχή με τη μείωση των δαπανών και την ιδιωτικοποίηση κάποιων δημόσιων οργανισμών. Φευ! την κυβέρνησή του έριξαν αυτοί που έπρεπε να στηρίζουν!

Ακόμη και ο συνετός Κ. Καραμανλής ίσως άργησε να αντιληφθεί την πραγματικά δυσχερή οικονομική θέση της χώρας μας και προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση λέγοντας στην προεκλογική εκστρατεία ότι η επόμενη κυβέρνησή του θα παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου, ενώ παράλληλα ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου ανακάλυπτε τα ανύπαρκτα δισεκατομμύρια που θα μοίραζε στους πιστούς του, όπως περίπου και ο Σώρρας. Πάγωμα μισθών και συντάξεων, όμως, δεν αρκούσε πλέον. Ένα ποτήρι νερό δεν σβήνει φλεγόμενο δάσος.

Και βέβαια το οξυγόνο στην καταστροφική πορεία της χώρας ήταν ο μαινόμενος αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ, που με κάθε τρόπο ήθελε να «προστατεύσει» καθετί το κρατικό και κάθε σάπιο στους δημόσιους οργανισμούς, λες και ενεργούσε ως εκπρόσωπος της διαπλοκής και της σαπίλας. Έτσι, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν συσταθεί δεκάδες ομάδες εργασίας για να καταπολεμήσουν δήθεν το λαθρεμπόριο καυσίμων, αυτό ζει και οι λαθρέμποροι έχουν και υψηλό κοινωνικό προφίλ, αλλά και δυνατές «πλάτες».

Σημείωση: Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια εξασφαλισμένη κάπως έναντι των δανειακών της υποχρεώσεων για τα επόμενα 6 χρόνια. Αρκούν, όμως, ακόμη έξι μήνες λαϊκίστικης και άπληστης διακυβέρνησης της χώρας για να βρεθούμε ξανά εκεί που ξεκινήσαμε. Αν όμως ο Μάιος είναι μήνας εκλογών, τότε η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει οριστικά τα μνημόνια.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.