Οι Ευρωπαίοι για τη συμφωνία

Οι Ευρωπαίοι για τη συμφωνία

 

Την συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την επταετία 2014-2020, χαιρέτησαν με δηλώσεις τους όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Η συμφωνία δείχνει τη συλλογική υπευθυνότητα των Ευρωπαίων ηγετών», δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι «η συμφωνία στηρίζει την ανάπτυξη και σέβεται τις χώρες που συμβάλλουν».

Ως ένα καλό συμβιβασμό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήταν μία συμφωνία η οποία ως συνήθως άργησε να επιτευχθεί, η οποία ωστόσο πιστεύω ένας καλός συμβιβασμός,» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Καλά νέα για τον προϋπολογισμό», χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι δήλωσε ότι δεν είναι πλήρως ευχαριστημένος.

«Οι συνεισφορές στον προϋπολογισμό θα ενισχυθούν αλλά κατά μικρότερο ποσοστό», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

 

 

Πηγή: capital.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ