H.I.G. Capital: Δυναμική παρουσία σε τουρισμό και logistics

Το H.I.G. Capital Advisors LLC ένα εκ των τριών κορυφαίων επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, με ενεργητικό που υπερβαίνει τα 52 δισ. δολάρια, έχει υλοποιήσει επενδύσεις 1,5 δισ. Ευρώ και έχει 3.000 εργαζόμενους στους κλάδους της φιλοξενίας και των logistics.

Το 2022, η HIG Capital δημιούργησε δύο λειτουργικές πλατφόρμες, τα Ella Resorts στον ξενοδοχειακό τομέα και την Streem Global στον κλάδο των logistics, με σκοπό να γίνουν τα επιχειρηματικά «οχήματα» για επέκταση των δραστηριοτήτων της εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Βάσει των στοιχείων της πλατφόρμας, τα Ella Resorts που απευθύνονται στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, η HIG Capital διαθέτει 400 εκατομμύρια ενεργητικό, 1.200 εργαζόμενους και 7 ξενοδοχειακές μονάδες σε τρεις κορυφαίους προορισμούς, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά:

Στη Ρόδο, η HIG Capital μετά την εξαγορά των 2 ξενοδοχειακών μονάδων, πρώην Aldemar, που έγινε το 2018, πραγματοποίησε πλήρη ανακαίνιση και επανατοποθέτηση των ξενοδοχειακών μονάδων Elissa Life style Resort και Helea Family Beach Resort, συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.500 κλινών. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, πως το 80% υλοποίησης της ανακαίνισης ανατέθηκε σε τοπικά συνεργεία του νησιού.

Μετά την ανακαίνιση, τα ξενοδοχεία έλαβαν πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης με κατηγοριοποίηση Α+. Να σημειωθεί πως είναι τα μοναδικά ανακαινισμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα με αυτή την πιστοποίηση.  Διατήρησε όλες τις θέσεις εργασίας και μάλιστα αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό από 330 σε 450 υπαλλήλους, σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπήρχε για το 2023. Η επένδυση ανήλθε συνολικά άνω των 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Κέρκυρα, η HIG Capital προέβη σε μία επένδυση της τάξεως των 90.000.000 ευρώ. Το 2019 προχώρησε στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Mayor Holdings ΑΕ Κέρκυρα, ενώ το 2022 εξαγόρασε το ποσοστό των παλαιών μετόχων. Σήμερα, βρίσκεται  σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση και η επέκταση 3 Resorts και ενός Art City Hotel συνολικής δυναμικότητάς 1.300 δωματίων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024-2025.  Με την έναρξη λειτουργίας αυτών των μονάδων, το ανθρώπινο δυναμικό θα αυξηθεί από 800 σε 1300 εργαζόμενους στο νησί των Φαιάκων.

Η HIG Capital δηλώνει παρούσα και στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Έμπρακτα υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες δωρίζοντας τον εξοπλισμό που αντικαταστάθηκε, σε σώματα ασφαλείας και σχολεία των Δωδεκανήσων. Το ίδιο έχει προγραμματιστεί να γίνει και μετά την ανακαίνιση των μονάδων της Κέρκυρας.

Κύριο μέλημα της HIG Capital, σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες που επενδύει και εντάσσει στην πλατφόρμα τα Ella Resorts, είναι να διατηρήσει και να αναδείξει τα στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς, προτρέποντας τους επισκέπτες να επισκεφτούν τον προορισμό και να ανακαλύψουν τη μαγεία του κάθε νησιού, μέσα από δράσεις και εμπειρίες εντός και εκτός των καταλυμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ