Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών στον Real Fm 97.8: Λάθος οι νέοι φόροι

Τη διαφωνία του για την αύξηση των φόρων εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Είναι μια άποψη που έχω, οικονομικής προσέγγισης, ότι σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup και το ζήτημα του ελληνικού χρέους σημείωσε ότι«δεν είναι μια απλή και ξεκάθαρη ρύθμιση που ελήφθη και τέλειωσε» σημείωσε.

«Δεν είναι μια ρύθμιση που έχει αποτυπωθεί στο χαρτί, στο πλαίσιο απόφασης. Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ένας οδικός χάρτης ο οποίος όμως περιλαμβάνει κάποια μετρήσιμα κριτήρια και μετρήσιμους στόχους. Είναι ένα σημαντικό βήμα» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων υποστήριξε ότι «είναι πρωτοφανές η τρόικα να μην έχει σε όλα τα θέματα κοινή γραμμή, δυσκολεύει τη διαχείριση».

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα είναι σε θέση η Ελλάδα να βγει στις αγορές, απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση και δεν έχω τα δεδομένα. Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να προκύψει μόνο με επαφή με τις διεθνείς αγορές».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Η αύξηση του ΦΠΑ είναι κακό μέτρο αλλά…

Σόιμπλε: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα το 2018

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ