Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στον Realfm 97,8: Έρχονται βελτιώσεις στον Νόμο Κατσέλη

Στα… σκαριά βρίσκονται βελτιώσεις στον Νόμο Κατσέλη σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Ο κ. Κουρμούσης μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, είπε χαρακτηριστικά για τον Νόμο Κατσέλη ότι «μετά από εμπειρία ετών έχουν εντοπιστεί τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και θα τα διαπραγματευτούμε με τους Θεσμούς. Δεν γνωρίζω τι αλλαγές θα γίνουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων».

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους υποστήριξε σχετικά με τις διαρροές που υπήρξαν ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας ότι «δεν γίνεται καμία συζήτηση με τους Θεσμούς γι’ αυτό το ζήτημα, καθώς είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε από τώρα για το τι θα γίνει το 2018. Όταν έρθει η ώρα λήξης της προθεσμίας, τότε θα υπάρξει διαπραγμάτευση για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τους οποίους οι δανειστές ζητούν επίσπευση, ο κ. Κουρμούσης επεσήμανε ότι «οι πλειστηριασμοί είναι το ύστατο μέτρο και στο εξωτερικό δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα», προσθέτοντας ότι το κυριότερο μέτρο, είναι οι ρυθμίσεις”. Ο ίδιος θεωρεί πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά στον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλλει αίτηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο κ. Κουρμούσης είπε πως πάνω από 6.500 επιχειρήσεις έχουν μπει στην πλατφόρμα και ξεκίνησαν να συμπληρώνουν αιτήσεις, πάνω από 750 εταιρείες έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, λίγο πριν ολοκληρώσουν την αίτηση και 120 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία των αιτήσεων και ο φάκελός τους έχει σταλεί στους πιστωτές προς διαπραγμάτευση.

Σε ερώτηση για το ότι η διαδικασία εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και πως είναι μικρός ο αριθμός των επιχειρήσεων των οποίων έχει προχωρήσει η υπόθεση, ο κ. Κουρμούσης απάντησε ότι «δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από έναν μόλις μήνα λειτουργίας και μάλιστα τον Αύγουστο που είναι μήνας διακοπών».Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ