‘Έτσι θα γίνεται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα χρέη επιχειρήσεων

Εντός του Απριλίου θα ψηφισθεί ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και θα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές, μεγάλες και μεσαίες και τα νομικά πρόσωπα.Αυτό υποστήριξε ο γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ενώ συμπλήρωσε πως αν μια επιχείρηση πάρει την έγκριση για ρύθμιση χρεών από τις πλευρές στις οποίες χρωστάει τα περισσότερα, οι υπόλοιποι θα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη συμφωνία, αφού επικυρωθεί από δικαστή. Ο ίδιος περιέγραψε και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Στο πλαίσιο της ισονομίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, παρότι ήδη καλύπτονται από πέρυσι με τον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη, όπως διευκρίνισε, “έχουμε βάλει ρήτρα, ότι τουλάχιστον για τα χρέη τους προς το Δημόσιο, μπορούν να προσέλθουν απευθείας, είτε στην εφορία, είτε στο ασφαλιστικό ταμείο, να γίνει ανάλογη ρύθμιση με αυτήν για τις επιχειρήσεις».

Αυτό δεν θα είναι εφικτό την επομένη της ψήφισης του νόμου, καθώς τίθεται σε εφαρμογή…Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ