Ο Αλέξης Μητρόπουλος στην ημερίδα του enikos.gr

Ο Αλέξης Μητρόπουλος στην ημερίδα του enikos.gr 

 

 «Δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης που έκανε τέτοιες διαρθρωτικές αλλαγές μετά τον πόλεμο» είπε ο βουλευτής και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην ημεριδα του enikos.gr με θέμα «Κρίση:Ευκαιρία για Ανάπτυξη» και συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Μας επεβλήθη ένας όρος βίαιης εσωτερικής υποτίμησης που δεν τελείωσε διότι η κυρίαρχη δανειακή σχέση λήγει τον προσεχή Μάιο αλλά μας αφήνει κληρονομιά 410 νόμους, η εφαρμογή των σκληρότερων εκ των οποίων, αρχίζει από 1/1/ 2015» τόνισε ο καθηγητής εργατικού δικαίου.

 «Το πρόβλημα είναι ότι το χρέος είναι αναγνωρισμένο χωρίς ψήγμα επάχθειας και απέχθειας κι ότι τα καταστατικά των δανειακών συμβάσεων δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτα γιατί οι δανειστές έχουν τέτοια κείμενα που δεν μας αφήνουν όχι να κάνουμε μονομερείς ενέργειες, αλλά να ψελλίσουμε κάτι άλλο από αυτό που μας έχουν επιβάλλει» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι οι λύσεις εδώ που φτάσαμε δεν είναι οικονομικές προτάσεις, αλλά πολιτικές.

«Αυτοί που μας επέβαλαν τις εξοντωτικές πολιτικές να αναζητήσουν λύσεις αλληλεγγύης, σωστής οικονομικής παλινόρθωσης, καθώς για την κατάντια έχουν και αυτοί τεράστιες ευθύνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

 

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην ημερίδα του enikos.gr

Hμερίδα του enikos.gr με θέμα “Κρίση:Ευκαιρία για ανάπτυξη” 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ