Ντράγκι: Σταδιακή ανάκαμψη μέσα στο 2013

Ντράγκι: Σταδιακή ανάκαμψη μέσα στο 2013

Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη θα ανακάμψει κατά τη διάρκεια του 2013, αλλά με μέτριο ρυθμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2013, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2014.

Συγκεκριμένα η ΕΚΤ προβλέπει ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,6% το 2013 και θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014, με ρυθμό 1,1%. Ο ίδιος τόνισε ότι παραμένουν τα καθοδικά ρίσκα για την ανάπτυξη.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2013, στο 1,4% από 1,6% προηγουμένως.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο αρνητικό ρεκόρ του 0,5%. Η απόφαση σταθερών επιτοκίων ήταν αναμενόμενη για την πλειοψηφία των αναλυτών.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι περιμένουν επίσης ότι οι αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις που θα κοινοποιήσει σε λίγο η ΕΚΤ, θα έχουν μικρές μεταβολές, με μικρή επιβράδυνση της ανάπτυξης και αμετάβλητη εικόνα για τον πληθωρισμό.

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ