Μ.Σάλλας:«Θωρακισμένο το τραπεζικό σύστημα»

Μ.Σάλλας:«Θωρακισμένο το τραπεζικό σύστημα»

 

του Κωνσταντίνου Ρομποτή

 

Μήνυμα ασφάλειας προς τους καταθέτες έστειλε ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την οικονομική χρήση του 2012.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες, μετά την αναταραχή στην Κύπρο, αλλά και τις αντιφατικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, υπήρξε κάποια ανησυχία αναφορικά με τις καταθέσεις, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα, θα ήθελα να επισημάνω ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και θωρακισμένο», τόνισε στην δήλωση του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου Πειραιώς για το 2012 ο πρόεδρος του Μιχάλης Σάλλας.

Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των τριών κυπριακών τραπεζών από τον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς είπε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, με την απορρόφηση των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στην αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και συμβάλλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τους καταθέτες, τους πελάτες και τους εργαζόμενους των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, και παράλληλα προχωρούμε από καλύτερη θέση για τους μετόχους μας στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς».

Τα αποτέλεσμα του 2012

Για το 2012 ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε ζημιές μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 513 εκατ. ευρώ ενώ τα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη του 2012 διαμορφώθηκαν στα 1,322 δις ευρώ.

Τα καθαρά έντοκα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,028 δις ευρώ το 2012 ενώ τα καθαρά έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν σε 218 εκατ. ευρώ με το 91% αυτών να προέρχεται από επαναλαμβανόμενες πηγές (προμήθειες εμπορικής τραπεζικής).

Μετά και την απόκτηση των τριών κυπριακών τραπεζών ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς κατακτά την δεύτερη θέση στην ελληνική τραπεζική αγορά με 74,4 δισ. ευρώ δάνεια και 50 δισ. ευρώ καταθέσεις. 

 

Πηγή:real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ