Μοσκοβισί: Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο στο δρόμο προς τη συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Για σημαντική πρόοδο προς μια συμφωνία έκανε λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τo Εurogroup.

«Κάνουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα. Αρχικά υπήρχαν οι νόμοι που υιοθετήθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.

«Μιλάμε για ένα συνολικό πακέτο μέτρων πολύ σημαντικό που περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής εσόδων, ενός μηχανισμού που θα διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ταυτοχρόνως υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που θα ασχολείται αποκλειστικά με το ζήτημα των επενδύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων. 

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι «χαιρετίζω τη διαδικασία που έγινε σήμερα, ήταν ένα πακέτο πολύ σημαντικό ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστική, να μπορέσει ταυτόχρονα να οδηγηθεί σε διαδικασία ανάπτυξης και να μπορέσει να προσελκύσει επενδυτές.»

Αναφέρθηκε επίσης στις εκτιμήσεις της Ε.Ε. για οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα: «Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα φτάσει σε θετικό πρόσημο από το δεύτερο μισό του έτους σε ποσοστό 2,7% υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσει με ευλάβεια αυτό το πακέτο μέτρων» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο συμφωνίας» ενώ αναφερόμενος στον μηχανισμό προληπτικών μέτρων, τόνισε:

«Είναι χρήσιμο να υπάρχει ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων καθώς διασφαλίζει όλες τις πλευρές αναφορικά με την αξιοπιστία των ελληνικών υποχρεώσεων και τι θα μπορούσε να συμβεί  σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Χαρακτήρισε επίσης «σημαντικότατο σημείο» τη βιωσιμότητα του χρέους .

Κλείνοντας ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι μπορούν να υπάρξουν θετικές αποφάσεις μέχρι τις 24 Μαΐου. 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ