Μέρκελ: Εκταμίευση δόσης μόνο αν το Eurogroup εγκρίνει τα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για τις μεταρρυθμίσεις και τις επόμενες μέρες θα μας παρουσιάσει κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων», ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Θεωρούμε ότι βάση αναφοράς είναι η 20η Φεβρουαρίου. Αυτή είναι η πρώτη πρόταση η οποία καταδεικνύει και υπογραμμίζει το γεγονός ότι θα υπάρξει εκταμίευση όσον αφορά και το EFSF και οποιοδήποτε άλλο ταμείο, αν πραγματικά οι θεσμοί συμφωνήσουν ότι έχουν γίνει μέτρα. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ και σημείωσε:

«Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διαμορφώσουμε έναν δρόμο, μία διέξοδο για να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο του ευρώ και χθες εργαστήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση».

«Αυτό το οποίο είναι ουσιαστικό είναι αυτό το οποίο αποφασίσαμε χθες και συζητήσαμε σε σχέση με τις αποφάσεις της  20ης Φεβρουαρίου να υλοποιηθεί. Το επόμενο βήμα είναι να παρουσιαστεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, ο οποίος θα πρέπει να είναι διαφορετικός από ότι ήταν τον Φεβρουάριο. Πρέπει να είναι ένα λεπτομερής κατάλογος, ενδελεχής, να παρουσιάζει το σύνολο του πλαισίου και να αποτιμηθεί από τους θεσμούς» επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι «βασίζεται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων» και συνέχισε:

«Θα υπάρχουν συζητήσεις  για τις μεταρρυθμίσεις ή τις δυνατότητες αλλά θα θίξουμε πολύ περισσότερο διμερή θέματα, όπως τη βοήθεια που έχει δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα. Θέλει η νέα κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση; Θέλουμε να ρωτήσουμε την ελληνική κυβέρνηση αν θέλει να συνεχίσει σε αυτό το πλαίσιο».

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πρόσκληση του Τσίπρα στον Ολάντ να επισκεφθεί την Αθήνα

Die Welt: Στο φως οι πραγματικές προθέσεις της Ελλάδας

Deutsche Welle: Ο Τσίπρας πιο απομονωμένος από ποτέ

Στη Σύνοδο Κορυφής βλέπουν την έκλειψη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ