Με βάση την εμπορική αξία η προστασία της πρώτης κατοικίας

Συνεχείς είναι οι επαφές μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των τραπεζών, καθώς και – σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων – με τους εκπροσώπους των θεσμών για το νέο πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ευρεία υπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, εξ άλλου, στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει της άφιξης την ερχόμενη Δευτέρα των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη περιλαμβάνεται στις 16 δράσεις για την αξιολόγηση της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης και σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, που μετείχε στη σύσκεψη, για την ένταξη στο νέο πλαίσιο θα λαμβάνεται υπόψη η εμπορική αξία του ακινήτου και όχι η αντικειμενική.

Ο ίδιος παράγοντας εκτίμησε, παράλληλα, ότι δεν θα χρειαστεί νέα παράταση για τον «νόμο Κατσέλη» που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου,, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν, αλλά θα προλάβουμε».

Όπως είχε αναφέρει χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το νέο πλαίσιο θα βρίσκεται κοντά στο κυπριακό μοντέλο «Εστία», που προβλέπει επιδότηση των δόσεων του δανείου από το κράτος.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων στο Δημόσιο, που επίσης αποτελεί μια από τις 16 δράσεις, στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέδωσε την καθυστέρηση και στον φόρτο εργασίας του ΑΣΕΠ. «Είναι φορτωμένο το ΑΣΕΠ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση εάν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στις επικείμενες συναντήσεις με τα κλιμάκια των θεσμών, απάντησε ότι «έχουμε καλύψει τα 5 από 6 (σ.σ. προαπαιτούμενα) που είχαμε», εκτιμώντας ότι θα υπάρξει κατανόηση από τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ