Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα ληξιπρόθεσμα

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα ληξιπρόθεσμα

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου διευκρινίζουν ότι στόχος των διαπραγματεύσεων για τα ληξιπρόθεσμα, είναι να περάσει η ρύθμιση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου…

Επίσης σε ότι αφορά τις οφειλές προς τα ταμεία από ασφαλιστικές εισφορές διευκρινίζονταν ότι στόχος είναι έως την 1/7/2013 να μεταφερθούν όλα τα χρέη ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ και από το 2017 να βεβαιωθούν όλα στην εφορία, προκειμένου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Επαναλαμβάνεται η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στο κτίριο της οδού Σταδίου, μεταξύ της τρόικας και στελεχών των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, για το ζήτημα της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Νωρίτερα, υπήρξε για το ίδιο θέμα συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας συμμετέχουν και οι διοικητές του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κοτίδου.

Η χθεσινή συνάντηση απέβη άκαρπη, καθώς οι δυο οι πλευρές -ενώ συγκλίνουν στην αναγκαιότητα μιας νέας ρύθμισης καθώς και στην ενιαίας αντιμετώπισης με κοινό μηχανισμό είσπραξης- εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το περιεχόμενο της ρύθμισης.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων και χαμηλό ύψος της μηνιαίας δόσης, επικαλούμενη το μεγάλο ύψος των συνολικών οφειλών, οι οποίες αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ, το μεγάλο αριθμό οφειλετών και την «ακραία», όπως τη χαρακτηρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν φόβους, ότι μια ρύθμιση με μεγάλο αριθμό δόσεων και παρατεταμένο χρόνο αποπληρωμής μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα και να διευρύνει αντί να μειώσει τη μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Αυτή την ώρα, επίσης, άλλο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας συναντάται, στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, με τη γενική γραμματέα του υπουργείου ‘Αννα Στρατινάκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται οι πολιτικές που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ