«Λουκέτο» θα βάλουν 8.500 επιχειρήσεις

Περίπου 40.000 υπάλληλοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχασαν τη δουλειά τους το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Μάλιστα υπάρχει κίνδυνος απώλειας ακόμη 20.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) τους επόμενους έξι μήνες, αφού η ΓΣΕΒΕΕ αναμένει «λουκέτο» σε 8.500 επιχειρήσεις.

Τι και αν οι αρνητικές προβλέψεις εξαμήνου των επιχειρήσεων υποχωρούν σημαντικά συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2014; Μία στις τρείς επιχειρήσεις δήλωσε ότι διατρέχει σημαντικό κίνδυνο «λουκέτου», με το 3% του συνόλου να τοποθετεί αυτό το ενδεχόμενο μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Ακόμη, το 44,4% των επιχειρήσεων επεσήμανε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καταβολή των μισθών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία στις τέσσερις παρουσίασε κέρδη, ενώ το 37,3% αυτών κατέγραψε ζημιές.

Όπως μάλιστα εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ η συνολική πτώση στον τζίρο την τελευταία χρονιά έφτασε το 13%, ενώ από την έναρξη της κρίσης άγγιξε το 77%, με τον κλάδο του εμπορίου να εμφανίζει τις περισσότερες απώλειες.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Με λουκέτο απειλούνται μία στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μέτρα στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ – Αντίδραση Κιουτσούκη

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.