Le Soir: «Η Ε.Ε. δεν έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει την Ελλάδα»

Η βελγική εφημερίδα Le Soir  χαρακτηρίζει «ωμή παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης στα εσωτερικά ζητήματα ενός άλλου κράτους-μέλους» την πιθανότητα να εκτοπίσει την Ελλάδα από την ευρωζώνη αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Η«Ευρωζώνη δεν εκβιάζεται από κανέναν;» γράφει  η βελγική εφημερίδα «Le Soir», η οποία μέσα από την ιστοσελίδα της οργάνωσε έναν διάλογο ανάμεσα στους αναγνώστες της και τον συντάκτη της Ντομινίκ Μπερνς. Στόχος της συζήτησε να εξηγηθούν οι  εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και τα σενάρια για το μέλλον της.

 «Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καταστροφική. Μπορεί η Ε.Ε. να εγκαταλείψει αυτήν την οικονομία στην τύχη της; Κάτι τέτοιο θα άλλαζε άρδην το ευρωπαϊκό πνεύμα» υποστηρίζει η βελγική εφημερίδα

Ο αρμόδιος συντάκτης απαντώντας σε δεκάδες ερωτήματα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση ορισμένων Επιτρόπων και Ευρωπαίων πολιτικών οι οποίοι δίνουν οδηγίες ψήφου στους Έλληνες πολίτες, καθώς ο σεβασμός της βούλησης των πολιτών είναι ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας. 

Ο Βέλγος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι αν και η Ευρωζώνη υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη για ένα Grexit κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Ποιος ξέρει πώς θα επηρεαστούν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία από μια τέτοια εξέλιξη;»

 «Παρά τη δέσμευση της ΕΚΤ να παρέμβει στην αγορά χρέους κρατών – μελών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτούς τους πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο;» υπογράμμισε ο συντάκτης της βελγικής εφημερίδας.

 

Διαβάστε επίσης

Stuttgarder Zeitung: Το ευρώ δεν χρειάζεται τους Έλληνες

Bild: Συμφωνία στο Βερολίνο για το… Grexit

Ο Τσέχος Πρόεδρος θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ λόγω… απάτης

Guardian: Οι αγορές έχουν κοστολογήσει το Grexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ