Κάτω από το 1,28 του δολαρίου το ευρώ

Κάτω από το 1,28 του δολαρίου το ευρώ 

 

Το ευρώ υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 1,28 δολαρίων, καθώς το κλίμα στις αγορές επηρεάσθηκε από τις συνέπειες της συμφωνίας του Eurogroup για την Κύπρο.

Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2788 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 0,55%. Σημαντικές απώλειες 0,59% καταγράφει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης αυξήθηκαν – κατά 12 μονάδες βάσης στο 5,06% για τους 10ετείς ισπανικούς τίτλους -, ενώ η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,29%, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε στο 12,39%, σύμφωνα με στοιχεία της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times.

Η Κύπρος αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα τα μέτρα για τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων με στόχο την αποφυγή μαζικών αναλήψεων από τους καταθέτες, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup που προβλέπει την επιβολή ζημιών στις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.

Η ανησυχία των επενδυτών και των οικονομολόγων είναι ότι το σχέδιο που εφαρμόσθηκε στην Κύπρο μπορεί να αποτελέσει μοντέλο για μελλοντικά προγράμματα βοήθειας στην Ευρωζώνη, παρά την προσπάθεια αξιωματούχων της να υποβαθμίσουν μία τέτοια εκτίμηση.

Ο Διο��κητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου πάνω από 100.000 ευρώ μπορεί να υποστούν απώλειες περίπου 40%.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ