“Καμπανάκι” Μοσκοβισί: Αυξημένος ο κίνδυνος για το πρωτογενές πλεόνασμα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ

Ο κίνδυνος για τη μη επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2019 έχει αυξηθεί (όπως υπογραμμίστηκε στο Εurogroup) και η ανάπτυξη αναπροσαρμόζεται ελαφρώς προς τα κάτω στο 2,1 και 2,2 για αυτή και την επόμενη χρονιά αντίστοιχα, δήλωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί κατά την παρουσίαση των καλοκαιρινών οικονομικών προβλέψεων για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν θα σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε στις εκλογές και θύμισε ότι η Κομισιόν ουδέποτε επέβαλε “λιτότητα” στην Ελλάδα.

“Οι προβλέψεις μας για την Ελλάδα έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω και η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως στη μείωση της δημόσιας κατανάλωσης, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

“Ωστόσο, οι επενδύσεις αυξήθηκαν. Η οικονομία της Ελλάδας εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων”.

Σημείωσε δε ότι “ανυπομονώ να έχω θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση της χώρας”.

Υπενθύμισε ότι γνωρίζει καλά τον νέο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και το γεγονός ότι διαθέτει κυβερνητική και κοινοβουλευτική εμπειρία.

Σημείωσε ότι απηύθυνε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και προσδοκεί σε εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία.

Σημειώνει ότι η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και πως η επίτευξη της παραμονής της στο ευρώ αποτελεί ένα από τα επιτεύγματα της σημερινής Κομισιόν, τονίζοντας ότι “μαζί φτάσαμε ως την έξοδο από το πρόγραμμα” .

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ