«Καλάθι του νοικοκυριού»: Πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ που πωλούσαν προϊόντα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους

Πρόστιμα συνολικού ύψους 50.787 ευρώ επιβάλλονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε 5 αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ο λόγος είναι ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το επιτρεπόμενο, 13 προϊόντα τα οποία περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, δηλαδή 3 Νοεμβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2022. 

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα ανά σούπερ μάρκετ για πώληση την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» με περιθώριο μικτού κέρδους που υπερέβαινε το αντίστοιχο περιθώριο μικρού κέρδους προ της 1ης/9/2021 των παρακάτω προϊόντων:

-22.757 ευρώ για 5 προϊόντα και συγκεκριμένα ψωμί τοστ σταρένιο, γάλα συμπυκνωμένο πλήρες, ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο, φασόλια μέτρια, χαρτί υγείας,

13.030 ευρώ για 3 προϊόντα και συγκεκριμένα ρύζι, φέτα και οδοντόκρεμα,

5.000 ευρώ για 3 προϊόντα και συγκεκριμένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και μωρομάντηλα,

5.000 ευρώ για 1 προϊόν και συγκεκριμένα αρακά, 

-και 5.000 ευρώ για 1 προϊόν και συγκεκριμένα καφέ ελληνικό.

Το υπουργείο δεν αναφέρει για ποια σούπερ μάρκετ πρόκειται, καθώς το πρόστιμο ανά περίπτωση είναι μικρότερο των 50.000 ευρώ. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται, βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών και της εθνικής νομοθεσίας, η δημοσιοποίηση των επωνυμιών.  

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ