Η επιστολή-τελεσίγραφο του Αμερικανικού Οργανισμού UANI στον Βίκτωρα Ρέστη

Η επιστολή-τελεσίγραφο του Αμερικανικού Οργανισμού UANI στον Βίκτωρα Ρέστη 

 

Για “παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις” με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, και μάλιστα αξίας δισεκατομμυρίων κατηγορεί τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη ο Αμερικανός Πρέσβης της UANI, σε επιστολή του, που φέρνει στο φως το lefteria-news.blogspot.gr

Ο Αμερικανικός Οργανισμός UANI, «Ενωμένοι κατά των πυρηνικών του Ιράν», κατηγορεί τον Βίκτωρα Ρέστη ότι λειτουργούσε ως «βιτρίνα» για το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην Ελλάδα, τόσο μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας όσο και μέσω της τράπεζάς του FBB, εξασφαλίζοντας μια ‘στρατηγική συμμαχία’ με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ.

«Σε αντάλλαγμα, οι μηνιαίες συναλλαγές που θα κατευθύνονται προς την FBB από τους Ιρανούς εταίρους θα “ήταν μερικά δισεκατομμύρια”» όπως αναφέρει ο Αμερικανός Πρέσβης, Mark D. Wallace.

Σύμφωνα με τον UANI , στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Έλληνας εφοπλιστής Καμπής, τον οποίο το State Department και το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, έχουν κατηγορήσει για παράνομη διακίνηση πετρελαίου για λογαριασμό της ιρανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν οι εν λόγω κατηγορίες «με χρήματα από την κυβέρνηση του Αχμαντινετζάτ, ο εφοπλιστής Καμπής αγόρασε 8 δεξαμενόπλοια με τα οποία έκανε διακίνηση αργού πετρελαίου, μέσα από δικές του εταιρείες, αξίας γύρω στα 200 εκατ. δολάρια ανά αποστολή».

Ανάμεσα σε άλλα ο πρέσβης της UANΙ, Mark D. Wallace, σημειώνει στην επιστολή:

«Ανησυχούμε για τη δραστηριότητα των δύο ναυτιλιακών εταιριών σας και τη συνεργασία τους με άλλες ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και επιχειρηματίες που βρίσκονται κοντά στο Ιράν, το οποίο τελεί υπό το καθεστώς κυρώσεων.

Ειδικά, ανησυχούμε για τις σχέσεις σας με τον επιχειρηματία, Δημήτρη Καμπή, Πρόεδρο του Athene Consulting House SA, που πρόσφατα κατηγορήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση για συνομωσία με το ιρανικό καθεστώς και ειδικά το υπουργείο πετρελαίου για παράνομες εξαγωγές και παραβίαση του εμπάργκο».

Μάλιστα στην ίδια επιστολή ο συντάκτης επισημαίνει ότι η αμερικανική πλευρά διαθέτει αποδείξεις για αυτή τη συνεργασία και ζητάει από τον κ. Ρέστη να απαντήσει έως τις 20 Μαΐου σχετικά με το αν θα τερματίσει τη συνεργασία του με τις εταιρίες του Δημήτρη Καμπή.

 

Διαβάστε την επιστολή του Αμερικανού Πρέσβη της UNAI, Mark D. Wallace, προς τον Βίκτωρα Ρέστη:

 

Για να διαβάσετε την υπόλοιπη επιστολή πατήστε εδώ

 

 

Πηγή: lefteria-news.blogspot.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ