Γιακουμάτος: Τώρα ανακάλυψε ο Κορκίδης τον νόμο;

Γιακουμάτος: Τώρα ανακάλυψε ο Κορκίδης τον νόμο;

«Ο Κορκίδης όταν κατέβηκε υποψήφιος ήξερε το νόμο. Τώρα τον ανακάλυψε;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη από τα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της διαφωνίας του με το άνοιγμα των καταστημάτων κάθε Κυριακή σε 10 περιοχές της χώρας.

Ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε ότι αποφασίστηκε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και στη Ραφήνα, καθώς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής και έχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -τα οποία πάντα ήταν ανοικτά τις Κυριακές- εξήγησε ότι απλώς συμπεριελήφθησαν στη σχετική υπουργική απόφαση, καθώς η λειτουργία τους –έως τώρα- ήταν παράνομη.

Επίσης, ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα και σε άλλες περιοχές -σε περίπτωση που το ζητήσουν οι καταστηματάρχες- κατόπιν των ανάλογων κινήσεων του εκάστοτε περιφερειάρχη.

Υπενθυμίζεται πως μέσω της τελευταίας έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ είχε γίνει γνωστό ότι οι τουριστικές περιοχές είχαν προεπιλεγεί από την κυβέρνηση και είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές ήδη από την άνοιξη.

Στην Περιφέρεια Αττικής ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (συμπεριλαμβανομένης της Ομόνοιας) και τον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το μέτρο αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης (περιλαμβανομένης της Τσιμισκή) και τη Χαλκιδική και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα νησιά Ρόδος, Κως, Σύρος (Ερμούπολη), Σαντορίνη και Μύκονος.

Η απελευθέρωση της κυριακάτικής λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύσει άμεσα και πιλοτικά -όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2015 να αποφασιστεί αν θα επεκταθεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορκίδης στον Real Fm 97.8: Παραιτήθηκα για λόγους ηθικής τάξης

ΒΙΝΤΕΟ-Κορκίδης: “Παραιτήθηκα από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας” 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ