Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων – Προϋπόθεση η διατήρηση των θέσεων εργασίας

Μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. “Όλα τα μέτρα συνδέονται με διατήρηση θέσεων εργασίας. Όσες επιχείρησης επιλέξουν να προχωρήσουν σε απολύσεις, μένουν έξω από τα μέτρα που θεσπίζουμε. Πρώτη αίρεση για τα μέτρα η διατήρηση θέσεων εργασίας” είπε ο κ. Γεωργιάδης. “Από αυτή την κρίση θα εξέλθουμε όλοι μαζί και κανείς δεν θα μείνει πίσω. Κρινόμαστε άπαντες, κυβέρνηση, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι πολίτες” πρόσθεσε.

-Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται για το διάστημα 15 Μαρτίου-30 Απριλίου θα δοθεί στις αρχές Απριλίου ενίσχυση 800 ευρώ.

-Επιδότηση επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για 3 μήνες για κλάδους οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό. Αν συνεχιστεί η κρίση δύναται να επεκταθεί περαιτέρω χρονικό.

-Σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υλοποιηθεί εγγυοδοτικός μηχανισμός για χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 3 δισ. ευρώ.

-Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει ρευστότητα στις τράπεζες για τη χορήγηση νέων επιχειρηματικών δανείων ύψους έως 2 δισ. ευρώ.

-Σε συνεργασία με τον όμιλο Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 500 εκατ. ευρώ.

-Απλοποιούμε το ταμείο επιχειρηματικότητας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αυξάνουμε τους πόρους του κατά 200 εκατ. για τη χορήγηση νέων δανείων σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό με επιδότηση έως 100% του επιτοκίου τους για δύο χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ