Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι που θα κάνει το υπουργείο θα είναι άμεσοι και θα μπουν αμέσως πρόστιμα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης φορώντας μάσκα και γάντια επισκέφθηκαν σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι. “Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των σούπερ μάρκετ που έχουν καταβάλλει προσπάθεια σε επίπεδο ηρωισμού αυτές τις ημέρες, έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Τους βάζουμε σε μία επιπλέον δοκιμασία από αύριο με την αύξηση του ωραρίου”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

“Από αύριο θα ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και την Κυριακή το ωράριο θα είναι 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.Από την Παρασκευή ξεκινάει η παράδοση στα καταστήματα μίας μεγάλης παρτίδας από αντισηπτικά… Ως προς τις μάσκες με την καταγραφή που κάναμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ξέρουμε ότι έχουμε μάσκες στην Ελλάδα. Έχουμε καταγράψει σε αποθήκες 1.250.000 τεμάχια από μάσκες”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Δηλώνω και θέλω να το ξέρουν όλοι ότι με το που δημοσιευθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι έλεγχοι που θα κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι άμεσοι και θα μπουν αμέσως τα πρώτα πρόστιμα”.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους σημειώνοντας ότι “έχουν αναδειχθεί νέοι ήρωες όσοι ξεπερνούν κάθε μέρα το φόβο τους και υπηρετούν το σύνολο” και είπε ότι υπάρχουν αλλαγές και στη λειτουργία λαϊκών αγορών καθώς θα πωλούνται μόνο τρόφιμα και θα αναπτυχθούν οι πάγκοι σε μεγαλύτερο χώρο για την ασφαλείας όσων εργάζονται και για όσους τις επισκέπτονται.

Σχετικά με τις τιμές ο υφυπουργός είπε ότι η παγκόσμια ζήτηση έχει προκαλέσει αυξήσεις αλλά συμπλήρωσε: “Θέλουμε να γνωρίζουν, όσοι πιθανόν σκεφτούν να αισχροκερδήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το έθνος, που ενωμένο παλεύει να νικήσει την πανδημία, ότι θα είμαστε αμείλικτοι με βαρύτατες ποινές και κυρώσεις. Παρακολουθούμε όλα τα αποθέματα και ας μην το διανοηθούν”.

Ο υφυπουργός κάλεσε τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να προσλάβουν προσωπικό, από τη στιγμή που επεκτείνεται το ωράριο.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ