Ο κ. Μωραϊτάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το πρόβλημα της ταυτόχρονης άμεσης ανάπτυξης και αντιστροφή της ύφεσης είναι πολύ σοβαρό, ενώ υπογραμμίζει πως η αγορά αναμένει άμεσα λύσεις.
Η επιστολή
“Αγαπητέ Πρόεδρε,
Σε ευχαριστώ για το πατριωτικό σου έργο. Το αναγνωρίζω και σε υποστηρίζω. Όμως στην πράξη κανείς δεν ασχολείται με την ανάπτυξη και παραγωγικότητα του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού χώρου που θα αναπληρώσει στο ΑΕΠ τα 11,5 δις που περικόπτονται.
Σε αντίθετη περίπτωση η κοινωνία δε θα αντέξει και οι κόποι θα χαθούν. Το πρόβλημα της ταυτόχρονης άμεσης ανάπτυξης και αντιστροφή της ύφεσης είναι πολύ σοβαρό και επείγον.
Έχω την πεποίθηση ότι για πατριωτικούς, πρακτικούς και οργανωτικούς λόγους πρέπει να ορισθεί άμεσα στο υπουργείο οικονομικών υφυπουργός αρμόδιος για την χρηματοπιστωτική ανάπτυξη με πιστοποιημένες γνώσεις, κανονιστικές, φορολογικές και αγορών.
Τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, χρηματιστηριακές, ΑΕΔΑΚ, επενδυτικά funds κλπ, με κατάλληλα μέτρα, θα προωθήσουν την ανάπτυξη. Πηγή:eurotoday.gr