Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Καλά νέα για τους επιλαχόντες

Καλά νέα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα για τους επιλαχόντες της επιδότησης ηλεκτρικής συσκευής

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στον ΑΝΤ1, θα αυξηθεί ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή” προκειμένου να ενταχθούν σταδιακά σε αυτό οι επιλαχόντες.

“Ήδη εμείς διερευνούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αυξήσουμε τον αρχικό προϋπολογισμό που είναι 150 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να μπορέσουν σταδιακά και οι επιλαχόντες να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές“, τόνισε ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών.

“Θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό σταδιακά, ώστε σχεδόν 900.000 νοικοκυριά… 900 χιλιάδες διαφορετικά ΑΦΜ, να μπορέσουν -οι περισσότεροι από αυτούς- να αντικαταστήσουν μια συσκευή και να πετύχουν μια μείωση στην κατανάλωση στον λογαριασμό ρεύματος που θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 30% και 40% ” συμπλήρωσε.

Oι πρώτοι δικαιούχοι του προγράμματος

Επίσης μίλησε και για τους πρώτους δικαιούχους του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή” . “Αναρτήθηκαν από χθες οι λίστες με τους 150 χιλιάδες πρώτους δικαιούχους. Έχουμε συνολικά πάνω από 880 χιλιάδες συμπολίτες μας που αιτήθηκαν vα αντικαταστήσουν μια παλιά ενεργοβόρα συσκευή, όπως ένα κλιματιστικό, ένα ψυγείο, έναν καταψύκτη και να λάβουν την επιδότηση  που θα  κυμαίνεται από 30% έως 50% ανάλογα με το εισόδημα”.

Τιμές στις ηλεκτρικές συσκευές: Τι είπε αναφέρει η τροπολογία

Επίσης μίλησε και για την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή για τις τιμές στις ηλεκτρικές συσκευές.

Όλα τα τιμολόγια θα ανέβουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να γίνει ο έλεγχος ότι αγοράστηκε η συσκευή”.

“Περάσαμε μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων όπου όποιος ο προμηθευτής, σε όποιο κατάστημα πουλήθηκε η συσκευή και το περιθώριο κέρδους που είχε πάνω  από  το περιθώριο κέρδους του 2021, τότε  ο  πέλεκυς… το πρόστιμο  θα είναι πολύ  βαρύ. Θα ελεγχθούν ένα προς ένα τα τιμολόγια, οι αποδείξεις και θα υπάρχει ποινή για όποιον προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση για να βγάλει περισσότερο κέρδος από την προηγούμενη χρονιά” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Πηγή enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ