Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν αύξηση – Οι αλλαγές που έρχονται

Αυξημένη αναμένεται να είναι η δεύτερη και τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2021 σε πολλούς δικαιούχους λόγω της κρίσης της πανδημίας.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2021 στις οποίες θα πρέπει να αποτυπώνεται η μείωση εισοδημάτων του φορολογικού έτους 2020.

Επίσης για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα και οικογένειες που αποκλείονταν στο παρελθόν από την καταβολή αυτού του επιδόματος επειδή είχαν υψηλότερο εισόδημα από αυτό που προέβλεπε κάθε κατηγορία. Τα αυξημένα ποσά θα αφορούν περίπου 160.000 υφιστάμενους δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Οι δόσεις

Άλλες πέντε μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού για το 2021 στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα καταβάλλεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις και ότι η πρώτη δόση πληρώθηκε στις 31 Μαρτίου στους δικαιούχους.

Αναλυτικά, αυτές είναι οι εξής:

-Η δεύτερη δόση

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 αναμένεται να καταβληθεί στις 31 Μαΐου του 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

-Τρίτη δόση:

Η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου του 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

-Τέταρτη δόση:

Η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 θα καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

-Πέμπτη δόση:

Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

-Έκτη δόση:

Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το επίδομα τα εξής: Οι δικαιούχοι προσδιορίζονται με με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

-Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ

-Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ

-Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

-Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

-Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο

-Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ