Επενδύσεις 500 εκατ. δολαρίων από την Globus Maritime

Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας Φειδάκη, Globus Maritime Ltd ανανεώνει τον στόλο με πλοία προηγμένης τεχνολογίας. Έτος-ορόσημο αποτελεί η τρέχουσα χρονιά για την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Globus Maritime Limited, συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας Φειδάκη, του γνωστού φερώνυμου ομίλου που έχτισε ο πατριάρχης της οικογένειας και πρόεδρος του ομίλου Φειδάκη, Γιώργος Φειδάκης.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης εδώ και μία δεκαπενταετία ελληνική ναυτιλιακή προχωρά σε μπαράζ επενδύσεων, με αιχμή την ανανέωση του στόλου της στα πρότυπα που επιβάλλει η σύγχρονη τεχνολογία στα πλοία-φορτηγά.

Το επενδυτικό πλάνο της Globus Maritime από τώρα μέχρι και το 2027 ανέρχεται σε 500 εκατ. δολάρια και αφορά στην ανανέωση και την ισχυροποίηση του στόλου. Η νέα αναπτυξιακή εποχή που ανατέλλει για την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία αποτυπώθηκε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Nasdaq στη Wall Street.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Globus Maritime Αθανάσιος Φειδάκης, υιός του Γ. Φειδάκη, χτύπησε το καμπανάκι της συνεδρίασης στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 15 ετών από την εισαγωγή της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο πλευρό του ήταν σύσσωμη η οικογένεια. Ο πατέρας του, Γ. Φειδάκης, η μητέρα του, Βασιλική Βαλιανάτου-Φειδάκη, η οποία εκτελεί καθήκοντα αντιπροέδρου στον όμιλο Φειδάκη, και η αδελφή του Αγγελίνα Φειδάκη, δικηγόρος με εξειδίκευση στο ναυτιλιακό δίκαιο (shipping law), η οποία αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας.

Έξι bulk carriers

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία διαχειρίζεται έναν στόλο έξι bulk carriers, χωρητικότητας 453.745 dwt και μέσης ηλικίας 10,9 ετών. Η Globus Maritime, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των πλοίων-φορτηγών της, έχει παραγγείλει ήδη την κατασκευή των πέντε πρώτων νέων πλοίων σύγχρονης τεχνολογίας, τα οποία θα παραλάβει τη διετία 2024-2025. Επίσης, εξετάζει την απόκτηση ελαφρώς μεταχειρισμένων πλοίων της κατηγορίας, προηγμένης ωστόσο τεχνολογίας. Στόχος της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας είναι, σύμφωνα με πηγές, ο στόλος της να φτάσει τα 20 πλοία-φορτηγά σύγχρονης τεχνολογίας.

Πυλώνας

Στην ομιλία του, στη σχετική εκδήλωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Globus Maritime Limited, Αθ. Φειδάκης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του σε όλους τους συνεργάτες με έδρα τόσο τις ΗΠΑ όσο και διεθνώς για όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας. «Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε να είστε μαζί μας, βοηθώντας μας να μεγαλώσουμε», δήλωσε από το βήμα του Nasdaq. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει επίσης τόσο το προσωπικό που εργάζεται στα πλοία όσο και τους εργαζομένους «στη στεριά», όπως ανέφερε, για την αφοσίωσή τους στην εταιρεία και για τη συγκέντρωση στους στόχους και στην πρόοδό της. Από την πλευρά της, η Irena Radman, εκπρόσωπος του Nasdaq, συνεχάρη την Globus Maritime Limited για τη δεκαπενταετή επέτειο διαπραγμάτευσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, κάνοντας λόγο για ένα «πραγματικό ορόσημο, άξιο εορτασμού».

«Συγχαίρουμε την Globus Maritime για τις ισχυρές της επιδόσεις σε μια αγορά γεμάτη προκλήσεις και τη διαρκή επέκταση του στόλου, στο φως της παράδοσης τριών νέων πλοίων το επόμενο έτος», τόνισε η Ir. Radman. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνολική επένδυση για τις παραγγελίες των πέντε νέων πλοίων προηγμένης τεχνολογίας τύπου Ultramax, εκ των οποίων τα τρία θα παραδοθούν το 2024 και τα δύο το 2025, υπερβαίνει τα 180 εκατ. δολάρια, ενώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο ανέρχεται σε 500 εκατ. δολάρια.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ