Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρέθυμνο

Ελέγχους σε καταστήματα της Μυκόνου, της Σαντορίνης και του Ρεθύμνου, για παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η Οικονομική Αστυνομία.

Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο εστιατόρια μπαρ στη Μύκονο, τα οποία δεν είχαν κόψει αποδείξεις 3.052 και 1.730 αντίστοιχα, ενώ στη Σαντορίνη εντοπίστηκαν τέσσερα εστιατόρια – μπαρ που απασχολούσαν εργαζόμενους χωρίς να τους έχουν δηλώσει.

Τέλος, στο Ρέθυμνο, σε παραλιακό μπαρ – εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δέκα εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ ένα ακόμα εστιατόριο απασχολούσε άλλους τρεις αδήλωτους εργαζόμενους.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες.

 

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πότε μπορεί ο οφειλέτης σε ασφαλιστικά Ταμεία να επανενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Εξαρθρώθηκε παράνομο κύκλωμα διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων POS

Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ