El Mundo: Το ΔΝΤ αρνείται να μπει σε νέο “πακέτο διάσωσης”

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν θέλει να συμμετάσχει σε νέα «πακέτα διάσωσης» στην Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα El Mundo.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα το ΔΝΤ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να αποστασιοποιηθεί από μελλοντικές διασώσεις στην Ελλάδα και έχει εκδηλώσει την επιθυμία τους στις ευρωπαϊκές ηγεσίες να μην αποτελέσει μέρος του σχεδίου για ένα τρίτο πακέτο στην Ελλάδα.

«Το γεγονός ότι το ΔΝΤ θέλει να σταματήσει να είναι μέρος της διάσωσης μιας χώρας είναι ιδιαίτερα σοβαρό», σημειώνει η εφημερίδα. «Με  δεδομένες τις δυσκολίες  το ΔΝΤ φοβάται ότι η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη οικονομία σε μια ανεπτυγμένη χώρα που μπορεί να μην καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το ταμείο».

Χθες η Ελλάδα κατέβαλε τα 750 δισ. ευρώ της δόσης προς το ΔΝΤ, αλλά στις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα πρέπει να αποπληρώσει αρκετά περισσότερα.

Μόνο τον Ιούνιο πρέπει να πληρώσει 1,5 δισ. στο ΔΝΤ, ενώ οφείλει να καταβάλει σε 4 δόσεις ανάλογο ποσό στο ΔΝΤ το Σεπτέμβριο. Στο μεταξύ θα πρέπει να ξεπληρώσει περίπου 3 δισ. στην ΕΚΤ Ιούλιο και Αύγουστο.

Δείτε επίσης

Δόθηκε εντολή να πληρωθεί η δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

FT: Οι δόσεις σε ΕΚΤ και ΔΝΤ ξεπερνούν το πακέτο των 7,2 δισ. ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ