Εισφορές – «φωτιά» έως 38,1% για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι

Την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών έως 38,1% προβλέπει νέα εφαρμοστική εγκύκλιος την οποία εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζομένους με μπλοκάκι. Η ίδια εγκύκλιος αναφέρεται και στον τρόπο υποβολής ΑΠΔ.

Η εγκύκλιος προβλέπει:

1.ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη, για τα πρόσωπα που έχουν ιδιότητα ή ασκούν δραστηριότητα βάσει της οποίας υπάγονταν ή θα υπάγονταν, στην ασφάλιση του τ. ΟΑΕΕ ,του τ. ΕΤΑΑ ή του τ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις αυτών, όπως ίσχυαν πριν την ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, το συνολικό ποσό εισφοράς κύριας σύνταξης, ο τρόπος υπολογισμού, καθώς και ο υπόχρεος καταβολής της εισφοράς προσδιορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 38 του ως άνω νόμου, εφόσον το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή και σε δύο πρόσωπα (φυσικά ή νομικά). Ειδικότερα σύμφωνα με τις παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνονται όσοι :

• Απασχολούνται σε ένα ή έως δύο αντισυμβαλλόμενους – εργοδότες και αμείβονται αποκλειστικά με Δ.Π.Υ.

• απασχολούνται σε έναν εργοδότη ως μισθωτοί και προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλο/άλλους και μέχρι 2 αντισυμβαλλόμενους – εργοδότες, για τις παρεχόμενες με Δ.Π.Υ. υπηρεσίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ