Ειδική Εισφορά αλληλεγγύης: Τα οφέλη από την κατάργησή της—Παραδείγματα

Καταργείται μόνιμα και επισήμως από το 2023 η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. 

Όπως είπε οκ. Βεσυρόπουλος  «από το 2023 και εφεξής η ειδική εισφορά αλληλεγγύης καταργείται μόνιμα για όλους. Ωφελούμενοι του μέτρου θα είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου τομέα συνταξιούχοι, όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες. Δηλαδή όλα τα φυσικά πρόσωπα».

Στη συνέχεια παρέθεσε κάποια παραδείγματα σχετικά με την κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. «Για να γίνει κατανοητό θα σας αναφέρω κάποια παραδείγματα της φορολογικής ωφέλειας που θα προκύψει για τους φορολογούμενους λόγω της μόνιμης κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης:

  • Πρώτο παράδειγμα: 

Συνταξιούχος με συνολικό εισόδημα 22 χιλ. ευρώ από δύο πηγές: 17 χιλ. ευρώ από συντάξεις και 5 χιλ. ευρώ από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 276 ευρώ λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

  • Δεύτερο παράδειγμα: 

Μισθωτός του δημοσίου τομέα με συνολικό εισόδημα 24 χιλ. ευρώ μόνο από μισθούς θα έχει ωφέλεια κατά 376 ευρώ λόγω της  κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

  • Τρίτο παράδειγμα 

Μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με συνολικό εισόδημα 30 χιλ. ευρώ από δύο πηγές: 24χιλ ευρώ από μισθούς και 6 χιλ. ευρώ από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 676 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος  και για πάντα.

  • Τέταρτο παράδειγμα 

Ελεύθερος επαγγελματίας  με συνολικό εισόδημα 35 χιλ. ευρώ από δύο πηγές: 30 χιλ. ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 5 χιλ. ευρώ από μερίσματα θα έχει ωφέλεια κατά 1001 ευρώ  από το τρέχον έτος και για πάντα »

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ