Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Με αυτή την κυβέρνηση έχει ορθοποδήσει η οικονομία—Τι είπε για συντάξεις και ΔΕΗ

«Αυτό που με εξέπληξε δυσάρεστα είναι ότι ο  κ. Τσίπρας υπερέβη και τον εαυτό του στη Θεσσαλονίκη. Υπερέβη και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελατόλα.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας για το «πακέτο Τσίπρα» στη ΔΕΘ, «το ΓΛΚ έκανε μια λεπτομερή αποτίμηση των υποσχέσεών του, είναι σχεδόν 25 δισ. ευρώ, αρκετά πάνω από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης το 2014 και αν κληθεί να το εφαρμόσει θα έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις για τη χώρα. Είναι υποσχέσεις που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες».

Για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τους συνταξιούχους, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «τα αναδρομικά  μόνο έχουν κόστος 2,5 δισ. ευρώ. Εμείς μετρήσαμε αυτά που υποσχεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, είναι 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ  είναι για τους συνταξιούχους. Ο κ. Τσίπρας με ευκολία υποσχέθηκε και όλα τα υπόλοιπα. Από τις συντάξεις που θα αυξηθούν έπειτα από 12 χρόνια- επί κ. Τσίπρα μόνο μειώνονταν. Τώρα θυμήθηκε τους συνταξιούχους και αναφέρομαι στον νόμο Κατρούγκαλου και τις 17 περικοπές- το ύψος της αύξησης θα ξεπεράσει το 6% και ορισμένοι συνταξιούχοι θα έχουν πράγματι μια επιπλέον σύνταξη γιατί είναι παράλληλα και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και έτσι θα ωφεληθούν ορισμένοι και από το ένα και από το άλλο».

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «την πολιτική της πλειοδοσίας την έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν. Κάποιοι ψηφοφόροι έχουν μια ροπή να ακούνε τις υποσχέσεις. Εμείς θα μείνουμε εμείς στη γραμμή υπευθυνότητας».

Για τη ΔΕΗ

Σχετικά με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε τα εξής:

«Δεν έχει καμία σχέση η Γαλλία και η Γερμανία με την κρατική ΔΕΗ που την θυμόμαστε. Άλλωστε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που ήταν θυγατρική της ΔΕΗ και είχε στο πρόγραμμα αντί πινακίου φακής περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Εμείς πήραμε πολύ περισσότερα χρήματα. Είναι αστειότητες ότι με 340 εκατ. ευρώ θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ. Πολύ περισσότερο δε, που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που διαχειρίστηκε τη ΔΕΗ επί 4 χρόνια και την άφησε καθ’ ομολογίαν του ορκωτού λογιστή, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αν δεν παίρναμε έκτακτα μέτρα τον Σεπτέμβριο του 2019 θα έκλεινε η ΔΕΗ. Εάν κρατικοποιηθεί η ΔΕΗ αύριο το πρωί θα εξαφανιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος συγκράτησης των τιμών πέρα από την επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όλα τα υπόλοιπα είναι αέρας φρέσκος. Μια νέα κρατική ΔΕΗ και με κομματικούς εγκαθέτους, μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση μπορεί».

Για τη στήριξη της οικονομίας

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για «τα δύο μαζικά προγράμματα στήριξης» που έχει δώσει η κυβέρνηση για τον κορονοϊό και την ενεργειακή κρίση, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με αυτή την κυβέρνηση έχει μπορέσει και έχει ορθοποδήσει η οικονομία. Έχουμε αύξηση επενδύσεων, έχουμε αύξηση εξαγωγών, ενίσχυση της ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας. Αυτό δεν είναι θεωρητικό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ