Χατζηδάκης: Τα χρήματα δεν τα φέρνει ο κ. Σταϊκούρας από το σπίτι – Τι είπε για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τις αυξήσεις στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2023 και για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «πρόκειται για μέτρα που αφορούν σε όλους τους συνταξιούχους» και πρόσθεσε:

«Έχουν δημοσιονομικό κόστος. Η κυβέρνηση θα ήταν ευτυχής να δώσει ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να δώσει, αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένα όρια γιατί τα χρήματα δεν τα φέρνει ο κ. Σταϊκούρας από το σπίτι. Είναι λεφτά των φορολογουμένων και πρέπει να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί κάθε μήνα οι επιδοτήσεις για την ενέργεια κοστίζουν 200-300 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά δεν βρίσκονται από το πουθενά. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ο Άϊ- Βασίλης που μοιράζει δώρα σε όλους».

Τον Ιανουάριο θα εκκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Newsroom», o υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Χατζηδάκης για τον κατώτατο μισθό

Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι τον Ιανουάριο θα εκκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού, ενώ εξήγησε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το ποσό της αύξησης. Σημείωσε ωστόσο ότι από τη μια πλευρά η κυβέρνηση θα δει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας και από την άλλη τις ανάγκες των εργαζομένων.

Όπως είπε στις αρχές του Ιανουαρίου θα υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΕΠΕ κι έπειτα ο ίδιος λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση θα ανακοινώσει το ποσό της αύξησης. Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3-4 μήνες, πρόσθεσε ο υπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ