Bloomberg: Ελλάδα η καλύτερη επένδυση… χωρίς πλάκα

Κι όμως η Ελλάδα της κρίσης αποδείχθηκε… χρυσωρυχείο, για ορισμένους «παίκτες» που λυμαίνονται το δημόσιο δανεισμού στις αγορές ομολόγων.

Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με το χρέος, όπως καταγράφουν τα στοιχεία του Bloomberg, δείχνουν ότι η Ελλάδα… του Grexit δεν βρίσκεται έξω από το δάσος της παγκόσμιας οικονομίας με οποιοδήποτε τρόπο, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αντίθετα, αποδείχθηκε νικητής στις επενδύσεις στα ομόλογα συγκρίνοντας τις επιδόσεις από το τέλος του 2014. Στις διεθνείς αγορές ομολόγων τα ελληνικά «χαρτιά» κατακτούν την πρώτη θέση των επιδόσεων στη ζώνη του ευρώ από τον Ιανουάριο και την καλύτερη θέση για όλα τα περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο από τον Ιούλιο», σημειώνει.

«Από το τότε που εκλέχτηκε ο αντιμνημονικός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αγορά μετοχών, ομολόγων, εμπορευμάτων ή συναλλάγματος που να έφτασε τις επιδόσεις της επιστροφής των ελληνικών κρατικών ομολόγων, τα οποία κέρδισαν πάνω από 100 % μέσασε λίγους μήνες», σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο διπλασιασμός των επιδόσεων μπορεί να γίνεται σε σχετικά ρηχή αγορά ομολόγων, όπως η ελληνική, αλλά δεν παύει να καταγράφεται ως κερδοφόρα για λίγα «πονηρά» fund.

 

Δείτε επίσης

Ανησυχία στις διεθνείς αγορές για τα “μαξιλάρια” της Fed

FT: Το φαινόμενο της “πεταλούδας” και η Ελλάδα

Ποντάρει στις διεθνείς “ενέσεις” το χρηματιστήριο

Ελπίδες στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες ντοπάρουν τις αγορές

G20: Ένα βήμα μπρος… δυο βήματα πίσω η ανάκαμψη – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρίδια made in China πιέζουν ξανά τις αγορές

Σόιμπλε: Κίνδυνος νέας φούσκας από την ΕΚΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ