Απάντηση Ρεν για ΤΑΙΠΕΔ

Απάντηση Ρεν για ΤΑΙΠΕΔ

Στα ελληνικά και ξένα δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή έδρας του ΤΑΙΠΕΔ, απάντησε ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Όλι Ρεν, μετά από ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Χουντής αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα των Financial Times, στα οποία Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βλέπουν με καλό μάτι την αλλαγή έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και τη μετατροπή του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού. Ζήτησε επίσης να λάβει απάντηση για το εάν εξετάζεται η ιδέα για αλλαγή του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ και αν ναι, προς ποια κατεύθυνση.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει και την απάντηση που έλαβε από τον Όλι Ρεν, στην οποία αναφέρεται ότι προβλέπονται μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η τρέχουσα λειτουργία και το πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.

Αναλυτικά η επίσημη απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών

«Η αξιολόγηση από την Επιτροπή της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί στην έκθεση συμμόρφωσης μετά την τρίτη αποστολή ελέγχου στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.

 

Στο πλαίσιο της τρέχουσας επανεξέτασης, πραγματοποιείται αξιολόγηση της απόδοσης και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης από τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η τρέχουσα λειτουργία και το πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ