Ανδρουλάκης: «Χρειάζονται πρωτοβουλίες, που θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας»

Νίκος Ανδρουλάκης

Να υπερψηφίσουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης την τροπολογία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη της μεσαίας τάξης αλλά και των ευάλωτων πολιτών  ζήτησε ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με  Ενώσεις δανειοληπτών και καταναλωτών

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, ο Νικόλαος Τσεμπερλίδης, πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ., η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ, ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η Κατερίνα Ροζάκη εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Δανειοληπτών ελβετικού φράγκου και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης, Επικεφαλής της Κ.Ο., ο Δημήτρης Σπυράκος Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος Αν. Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους και ο Διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Γλαβίνας.

Η τροπολογία αυτή προβλέπει:

Για τους πλειστηριασμούς

Μίλησε και για το θέμα των πλειστηριασμών. Όπως είπε  αν δεν γίνει κάτι, το 2023 απειλούνται με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 50.000 νοικοκυριά . Υπογράμμισε ειδικότερα το χάσμα επιτοκίων καταθέσεων και στεγαστικών δανείων αλλά και το γεγονός ότι τα funds αγοράζουν τα δάνεια από τις Τράπεζες στο 10-20 % της αξίας τους αλλά απαιτούν εκβιαστικά από τους πολίτες το 80-90% του δανείου.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, γνωρίζετε το ροκάνισμα του εισοδήματος των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας , που είχε πετύχει το ΠΑΣΟΚ το 2010, μειώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε οριστικά επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Exit mobile version