ALFA WOOD GROUP: Ανοδική πορεία του Ομίλου για το 2022

 Χρονιά ανάπτυξης, καινοτομίας και επενδύσεων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου ALFA WOOD GROUP κ. Βασίλειο Αδαμόπουλο το έτος 2022 αποτέλεσε ορόσημο για την εταιρεία, επιτυγχάνοντας βελτίωση σε  όλους τους οικονομικούς δείκτες.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι ο όμιλος κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και παρά τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό να αυξήσει τον τζίρο του και  την  λειτουργική του κερδοφορία, διατηρώντας την ηγετική του  θέση στο κλάδο.

Ο κύκλος εργασιών για το 2022 παρουσίασε αύξηση 19% και  έκλεισε στα 82 εκ. ευρώ

Το περιθώριο EBITDA για το 2022, έκλεισε στο 13,7%, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2021.

Χαρακτηριστικό στοιχείο για τον Όμιλο, είναι ο έντονος εξαγωγικός του χαρακτήρας, παραμένοντας σημαντικός πυλώνας  εξωστρέφειας, με παρουσία σε 40 χώρες, απασχολώντας περισσότερους από 370 εργαζομένους.

Η διοίκηση του ομίλου, κύριοι Βασίλης Αδαμόπουλος, Στέλιος Αγοραστός και Γιώργος Αδαμόπουλος, έχει προγραμματίσει σε βάθος διετίας, μεγάλα επενδυτικά σχέδια για τον  όμιλο συνολικού ύψους  45 εκ. ευρώ, αξιοποιώντας όλα τα επενδυτικά εργαλεία.

Η Alfa Wood Group στη BI.ΠΕ.  Λάρισας, υλοποιεί επένδυση νέας γραμμής παραγωγής ειδικών διακοσμητικών επιφανειών, προσφέροντας καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά.

BI.PE. Larisas
ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας

Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Νευροκοπίου, έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις και έχει ξεκινήσει η κατασκευή του τέταρτου σταθμού παραγωγής ρεύματος από βιομάζα ισχύς 1MW.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Βασίλειο Αδαμόπουλο «η εταιρεία δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται την ανάπτυξη» και αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη επένδυση, όπου ο όμιλος ALFA WOOD GROUP, απέκτησε το εργοστάσιο παραγωγής ξυλείας της εταιρείας SHELMAN AE στην Κομοτηνή.

Η επένδυση αυτή πραγματοποιήθηκε με στόχο την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων του ομίλου, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα του. Η λειτουργία του εργοστασίου θα έχει σημαντικά οφέλη για την ακριτική τοπική κοινωνία, δημιουργώντας τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας, παρέχοντας οικονομικά οφέλη σε προμηθευτές πρώτων υλών, ανταλλακτικών, συντηρήσεων και μεταφορών.

Ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ξυλείας, παραμένει σε ελληνική ιδιοκτησία, αξιοποιώντας την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων ξύλου.

Ο όμιλος ALFA WOOD GROUP με στοιχεία και αριθμούς

10 κέντρα διανομής στην Ελλάδα

40% της παραγωγής εξάγεται σε 39 κράτη

370 εργαζόμενοι στο όμιλο

385.000 τμ καλύπτουν σε έκταση οι εγκαταστάσεις μας, με βιομηχανικούς χώρους 71.500τμ

Grevena factory
Εργοστάσιο στα Γρεβενά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ