Ακρίβεια: «Πίκρα» με τις τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Στολισμοί, φώτα, μουσική και φαγητό με φίλους και συγγενείς. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν μπορούν να λείπουν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Το κύμα ακρίβειας πλήττει και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Ωστόσο οι καταναλωτές, θα τηρήσουν το έθιμο, αλλά θα προμηθευτούν φέτος μικρότερες ποσότητες. 

Ακρίβεια: Στα… σκαριά κι άλλα καλάθια – Έρχεται και για τα καύσιμα;

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του AΝΤ1, «το κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών έχει ανεβάσει τις τιμές σε σχέση με πέρσι με την αύξηση να έχει φθάσει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 15%».

Ο Πρόεδρος Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του AΝΤ1, ανέφερε: «Υπερβολικά μεγάλο το κόστος το ενεργειακό, υπερβολικές οι αυξήσεις σε πολλές πρώτες ύλες, σε σχέση με τα περυσινά Χριστούγεννα. Μεγάλη προσπάθεια από όλους όμως, να μη χάσουμε ούτε ένα πελάτη».

Βουλή-Σταϊκούρας: Οι δέκα μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι η μέση τιμή για 1 κιλό μελομακάρονα έφτανε στα 12,90 ευρώ, ενώ φέτος αγγίζει τα 14,90 ευρώ. Οι κουραμπιέδες πέρυσι κόστιζαν 14 ευρώ, ενώ φέτος έφτασαν τα 15 ευρώ το κιλό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ