Αφορολόγητο 4.500 € ζητάει το ΔΝΤ

Μείωση του αφορολογήτου ορίου των μισθών και των συντάξεων από τα 9.545 στα 4.500 ευρώ ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, η απαίτηση αυτή από την πλευρά του ΔΝΤ ήταν και η αιτία για την οποία η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αντέδρασε έντονα την περασμένη Παρασκευή, φθάνοντας στο σημείο να επιτεθεί φραστικά στο Ταμείο με την επισήμανση ότι «οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική» και ότι «ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

Τυχόν εφαρμογή της πρότασης αυτής του ΔΝΤ θα είχε ως συνέπεια ακόμη και εργαζόμενοι με μισθούς πείνας της τάξεως των 350-400 ευρώ να πληρώνουν φόρο εισοδήματος.

Οι ασφυκτικές πιέσεις του ΔΝΤ για υπερφορολόγηση ακόμη και πάμφτωχων Ελλήνων πολιτών εξανάγκασαν πάντως την κυβέρνηση να ξεχάσει άρον άρον, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους δανειστές, ακόμη και πρόσφατες εξαγγελίες της για ανακατανομή φορολογικών βαρών υπέρ των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ώστε να επιβαρυνθούν οι έχοντες και κατέχοντες.

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε χθες αυτή τη φάση των συζητήσεων, δεσμευόμενη ότι θα προσθέσει νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη στις πλάτες εκατομμυρίων ήδη υπερχρεωμένων και οικονομικά εξαντλημένων Ελλήνων πολιτών. Οι επικεφαλής των ελεγκτών των τεσσάρων «θεσμών»-πιστωτών της χώρας μας αναχώρησαν χθες για το Καθολικό Πάσχα (27 Μαρτίου), ύστερα από συνάντηση μίας μόνο ώρας με τους υπουργούς Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, κατά την οποία έγινε μια σύντομη επισκόπηση των μέχρι τώρα συζητήσεων

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες Ελλάδας – θεσμών

“Big Brother” οι τράπεζες για τους καταθέτες χαρτονομισμάτων 500 ευρώ

Ποιοι θα πληρώσουν τη νέα φοροκαταιγίδα

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.