Θεοχάρης: Ο τουρισμός πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις

Ο τουρισμός πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

«Η χώρα μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες στον τουρισμό και τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι έλεγαν οι πρώτες εκτιμήσεις. Αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι δείγμα ότι από την πρώτη μέρα στο υπουργείο Τουρισμού εξετάσαμε τι έχει γίνει μέσα στην χρονιά και είδαμε ότι υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα σχεδιασμένα στο χαρτί, αλλά παγωμένα και μη υλοποιημένα. Όμως, τα ξεπαγώσαμε γρήγορα, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τις οποίες παθογένειες εμφανίστηκαν με έκτακτης μορφής γεγονότα, και τώρα είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τα θετικά αποτελέσματα να έρχονται, αλλά και να προγραμματίζουμε τις τελευταίες ενέργειες, ώστε το κλείσιμο της χρονιάς να είναι αντάξιο των προσδοκιών που μία μεγάλη τουριστική δύναμη, όπως η χώρα μας, πρέπει να περιμένει”, δήλωσε ο υπουργός.

Επισήμανε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι δουλειές, που είναι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν θα έλθουν χωρίς ανάπτυξη, διότι ανάπτυξη και τουρισμός είναι έννοιες αλληλένδετες», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να συζητήσουμε για κανενός είδους ανάπτυξη χωρίς να μιλάμε για τον τουρισμό» και «τουρισμός χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό και χωρίς συνεργασία δεν μπορεί να γίνει.»

«Η συνεργασία», συμπλήρωσε, «προϋποθέτει τη διαφάνεια και αυτή η διαφάνεια θα έρθει μόνο όταν υπάρχει τακτική επικοινωνία και τακτικός τρόπος συζήτησης και επίλυσης όλων των προβλημάτων».

Σύσταση περιφερεικού συμβουλίου τουρισμού

Με αφορμή τη συνεργασία, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στους στόχους της σύστασης περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού, λέγοντας ότι «ως υπουργείο πήραμε αυτή την απόφαση, διότι θέλουμε να εξαλείψουμε τους άσκοπους ανταγωνισμούς και τις σπατάλες τις οποίες τις βλέπουμε καθημερινά, τόσο στη συνεργασία των περιφερειών με τους δήμους, όσο και στην συνεργασία του ΕΟΤ και του υπουργείου με τις περιφέρειες». Παράλληλα, σημείωσε, «θέλουμε να φέρουμε βέλτιστες πρακτικές από πιο αναπτυγμένες περιοχές σε άλλες περιοχές που δεν είναι τόσο αναπτυγμένες σε σχέση με το τουριστικό προϊόν και τέλος να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία διαφάνεια και ένα προγραμματισμό τέτοιο, ώστε να υπάρχουν για όλους σταθεροί και απλοί κανόνες, οι οποίοι θα επιτρέψουν στην κάθε περιφέρεια να αναπτύξει το τουριστικό της προϊόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Εξήγησε δε ότι «δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, θέλουμε να την αφήσουμε να αποφασίσει και ταυτόχρονα να την υποβοηθήσουμε, ώστε ο τρόπος που υλοποιεί να είναι τέτοιος, που θα φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ