Κορκίδης: Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να κατοχυρώσουν τα σήματά τους με τον όρο “Μακεδονία”

Οι ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν εμπορικό συμφέρον, θα πρέπει να δρομολογήσουν τις διαδικασίες κατοχύρωσης της “Μακεδονικότητας” των προϊόντων τους, αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά ( ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Η ανάρτηση του κ. Κορκίδη

“Από σήμερα, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας του τόπου, θα πρέπει να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τα άρθρα 13 και 14, που αφορούν στην οικονομική συνεργασία μας με τους γείτονες, ώστε να μην υποτιμήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, από τις ασάφειες και τις σημαντικές παραλείψεις της “Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εμπορικό συμφέρον θα πρέπει να σπεύσουν πλέον να κατοχυρώσουν το σήμα τους, αφού για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκέσουν οι εργασίες της διακρατικής επιτροπής για τα εμπορικά σήματα, θα ισχύσει το “όποιος προλάβει, Τον Κύριον είδε”.

Δυστυχώς, από σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες κατοχύρωσης του σήματος τους θα πρέπει να διεκδικήσουν, με άγνωστο όμως αποτέλεσμα, την “Μακεδονικότητα” των προϊόντων τους.

Επιπλέον, επισημαίνω τον κίνδυνο του διασυνοριακού εμπορίου και την “αιμορραγία” εκατοντάδων εκατ. ευρώ ετησίως προς τη γειτονική χώρα, καθώς και τις διατάξεις της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφορικά στο “περίκλειστο κράτος”, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, ως πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ομολογώ πως δυσκολεύομαι να ενθαρρύνω, όπως αναφέρεται στο άρθρο 14 παράγραφο 9, τη στενότερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ελλάδος και της… “Βόρειας Μακεδονίας”!..”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ