Κουρμούσης στον Realfm 97,8: Στα 230 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος - Τι είπε για τον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις

  • επικοινωνία

26 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Ξενοφών
  • Ξενοφώντας
  • Ξενοφωντία
  • #Κορονοϊός

  • Κουρμούσης στον Realfm 97,8: Στα 230 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος - Τι είπε για τον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις

    11:14 πμ, Δευτέρα 03 Δεκ 2018 11:14 πμ, Δευτέρα 03 Δεκ 2018

    Οικονομία

    "Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ξεπέρασε τις 1.000 επιτυχείς υποθέσεις, όπου επιτυχείς υποθέσεις σημαίνει επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και πήραν 120 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο, 240 δόσεις για τις τράπεζες, κούρεμα προστίμων, προσαυξήσεων και πανωτοκίων" τόνισε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

    Ο κ. Κουρμούσης είπε ότι "σιγά- σιγά έχει χτιστεί αυτό το νούμερο εδώ και έναν χρόνο. Πήρε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί ο πρώτος εξωδικαστικός, αλλά εδώ και δύο μήνες που αυτοματοποιήθηκε περισσότερο η διαδικασία, πάει πιο γρήγορα, καθώς πολλά από τα δικαιολογητικά τα βρίσκει κάποιος μέσα στην πλατφόρμα έτοιμα".

    Σύμφωνα με τον ίδιο, "στην... ουρά για τον εξωδικαστικό βρίσκονται περίπου 5.600 εταιρείες που βρίσκονται στη φάση της διαπραγμάτευσης και καθημερινά κάποιες ολοκληρώνουν τη διαδικασία και πιο πίσω, που ξεκινούν τη διαδικασία, βρίσκονται 53.000 που ετοιμάζουν την αίτησή τους το τελευταίο διάστημα".

    Ο κ. Κουρμούσης είπε ότι "το ιδιωτικό χρέος ξεπερνά τα 230 δισ. ευρώ" και εξήγησε ότι μεγάλο μέρος είναι προσαυξήσεις και πανωτόκια (πλασματικό).

    Όπως υποστηρίζει "η νομοθεσία προβλέπει δύο πράγματα: το ένα είναι να σπάει στα δύο το χρέος, δηλ. να γίνεται διαχωρισμός του πραγματικού και του πλασματικού ώστε να πληρώνεται το πρώτο και τα υπόλοιπα να κουρεύονται και το δεύτερο ο καθένας να πληρώνει αυτό που μπορεί".

    Σχετικά με τις 120 δόσεις για ιδιώτες με λίγα χρέη, ο κ. Κουρμούσης είπε ότι "είχαμε κάνει μια εισήγηση ώστε το ίδιο πλαίσιο που ισχύει για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες να επεκταθεί σε όλους τους υπολοίπους (μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ). Δεν το έχουμε ακόμα καταφέρει, είμαστε σε διαπραγματεύσεις και δεν το βλέπω στο άμεσο χρονικό διάστημα. Φοβάμαι αν περιμένει κάποιος μην τον βρει κανένα ατύχημα, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Γι' αυτό και προτείνω να σπεύδουν να κάνουν τις υπάρχουσες ρυθμίσεις για να λαμβάνουν την προστασία και όταν βγει η νέα ρύθμιση να προβούν σε αυτή".

    Ακούστε το ηχητικό:

    Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5

    • ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ
    • ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ
    • ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
    • ΡΥΘΜΙΣΗ
    • ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
    • 120 ΔΟΣΕΙΣ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Κουρμούσης: Πάνω από 4.500 αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό - 950 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί

      Κουρμούσης: Πάνω από 4.500 αιτήσεις για ένταξη στον εξω...

    • Νέα "βόμβα" στο ασφαλιστικό

      Νέα "βόμβα" στο ασφαλιστικό

    • Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Οκτωβρίου για τους μη μισθωτούς

      Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Οκτωβρίο...

    • Ο "φορολογικός Γολγοθάς" του Δεκεμβρίου - Τι και πότε πρέπει να πληρωθεί

      Ο "φορολογικός Γολγοθάς" του Δεκεμβρίου - Τι και πότε π...

    • O ANT1 για το Διεθνές Φόρουμ "Next is Now - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές" - ΒΙΝΤΕΟ

      O ANT1 για το Διεθνές Φόρουμ "Next is Now - Ελληνικός Τ...

    • Έρχονται 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία - Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση

      Έρχονται 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία - Πότε θα τεθε...

    • Οι αποφάσεις που "ανοίγουν" τον δρόμο για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια

      Οι αποφάσεις που "ανοίγουν" τον δρόμο για τα αναδρομικά...

    • Η ΕΡΤ για το Διεθνές Φόρουμ "Next is Now - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές" - ΒΙΝΤΕΟ

      Η ΕΡΤ για το Διεθνές Φόρουμ "Next is Now - Ελληνικός Το...

    • Το Open TV για το Διεθνές Φόρουμ "Next is Now - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές" - ΒΙΝΤΕΟ

      Το Open TV για το Διεθνές Φόρουμ "Next is Now - Ελληνικ...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑