Πετρόπουλος στον RealFm 97,8: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμών συντάξεων

“Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμών συντάξεων” τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι οι στο τέλος Ιουλίου οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις, ήταν στις 43.747 και πρόσθεσε ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν μειωθεί κατά 74% οι εκκρεμείς συντάξεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι την περίοδο Ιανουαρίου 2015- τέλος Ιουλίου 2018 έχουν δοθεί 696.000 συνταξιοδοτικές παροχές και ότι υπάρχει μείωση 55% των παλιών καθυστερήσεων στην απονομή εφάπαξ αλλά και μείωση 41% στις επικουρικές.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι “απαράδεκτο” για έναν συνταξιούχο να περιμένει μέχρι και δύο χρόνια για να λάβει τη σύνταξή του, ενώ σχετικά με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση η ΝΔ, μιλώντας για έλλειμμα του ΕΦΚΑ, απάντησε ότι υπάρχει αύξηση στην εισπραξιμότητα των εισφορών.

Το 2017 υπήρξε πλεόνασμα 777 εκατ. ευρώ, όπως υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το 2018 θα υπάρχει υπέρβαση του 1 δισ. ευρώ. Ο κ. Πετρόπουλος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν δυσλειτουργίες με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά είπε ότι η διαδικασία ήδη επιταχύνεται και θα επιταχυνθεί περαιτέρω από Σεπτέμβριο λόγω και του πιο φιλικού και εύχρηστου συστήματος.

Ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι από τη στιγμή που υπάρχει πλεόνασμα και όχι έλλειμμα στα έσοδα του κράτους, τότε εκλείπει και ο λόγος για μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 2019, όπως ζητεί το ΔΝΤ.

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ