Σεντένο: Τα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοσθούν στο τέλος του προγράμματος στον βαθμό που είναι απαραίτητα

Τα μέτρα για το ελληνικό χρέος θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επιτυχημένη ολοκλήρωσή του και στον βαθμό που είναι απαραίτητα, αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε επιστολή προς τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα του προηγούμενου Eurogroup.

«Στη συνεδρίαση έγινε μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους που θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος και στο βαθμό που είναι απαραίτητα, υπό τον όρο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης», αναφέρει ο Σεντένο στην επιστολή, προσθέτοντας:

«Έχουμε δώσει εντολή στους θεσμούς να ετοιμάσουν μια τελική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διαμορφώσουμε το πακέτο των πιθανών μέτρων για το χρέος.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ζητήθηκε από το Euro Working Group να εργασθεί τις επόμενες εβδομάδες για να εξασφαλιστεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Το Eurogroup καλωσόρισε την τεχνική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση.

Πρόκειται, σημειώνει ο Σεντένο, για «σημαντικό ορόσημο που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος. Ως επόμενο βήμα καλούμε τις ελληνικές Αρχές να ολοκληρώσουν όλα τα προαπαιτούμενα έγκαιρα πριν από την συνεδρίαση του Ιουνίου. Αυτό θα μας επιτρέψει να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις τον Ιούνιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, περιλαμβανομένων του πιθανού πακέτου μέτρων για το χρέος, του μεταμνημονιακού πλαισίου και της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης του προγράμματος».

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ