Γκουρία: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό – ΒΙΝΤΕΟ

Την οικονομική έρευνα για την Ελλάδα του 2016 παρέδωσε, επισήμως, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Γκουρία ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, είπε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσκολίες και απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες τόνισε: «Έλληνες μπορείτε να συνεχίζετε να στηρίζεστε στον ΟΟΣΑ».

Ο γγ του Οργανισμού ανέφερε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα έχει περάσει από μια φάση επίπονης ύφεσης με αύξηση της ανεργίας, μεγάλη πτώση του εισοδήματος και με αύξηση των επιπέδων της φτώχειας και της ανισότητας, επισημαίνοντας ότι η προσφυγική κρίση έχει επιφέρει σοβαρές οικονομικές συνέπειες στη χώρα, η οποία χρειάζεται σημαντική οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία τόνισε ότι εξαιτίας αυτών η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει θετική ανάπτυξη του χρόνου.

Είπε επίσης ότι η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα δώσει τη δυνατότητα για συζητήσεις με τους εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους.

Χρειαζόμαστε ένα χαμηλότερο μονοπάτι για τις ροές εξυπηρέτησης του χρέους, σημείωσε ο κ. Γκουρία και πρόσθεσε ότι τα νούμερα είναι θετικά αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ είπε εξάλλου ότι πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική επικοινωνίας ώστε να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων προειδοποιώντας όμως ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση από παγιωμένα συμφέροντα που θα νιώσουν ότι θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις.

Η Κυβέρνηση όμως πρέπει να επιμείνει, είπε ο κ. Γκουρία γιατί οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την κοινωνική πρόνοια θα δημιουργήσουν καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τσίπρας στον Γκουρία: Είναι σημαντικό να υπάρξει ανάκαμψη – ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ καρέ η συνάντηση Τσίπρα-Γκουρία – ΦΩΤΟ

Στο Μαξίμου ο Άνχελ Γκουρία – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ