• Μπρος - πίσω με τους φόρους στα ενοίκια

  7:43 πμ, Τετάρτη 14 Οκτ 2015 7:43 πμ, Τετάρτη 14 Οκτ 2015

  Μετά το σάλο που προέκυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης πήρε πίσω τους φόρους για τα ενοίκια και τώρα αναζητά 200 εκατ. ευρώ.

  Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη απέσυρε την σχετική διάταξη για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ενοικίων από το πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα.

  Παρόλα αυτά η διάταξη έχει ήδη εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα η απόσυρση του μέτρου να στοιχίζει περίπου 200 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι άγνωστο πως θα καλυφθούν.

  Επιπλέον οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν ξεκαθάριζαν το τι μέλλει γενέσθαι με τα ανείσπραχτα ενοίκια. Έτσι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα φορολογούνται και δεν θα εκχωρούνται στο κράτος. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει νέα διευκρινιστική διάταξη μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς.

  «Το νομοσχέδιο ορθολογικοποιεί τα πρόστιμα με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των προστίμων. Αυτή είναι η ουσία και γι’ αυτό πετάτε την μπάλα έξω», υπογράμμισε χθες στη Βουλή απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι τώρα ο φορολογικός μηχανισμός ελέγχει τώρα τις υποθέσεις του 2001 και ότι δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις παραγράφονται στα τέλη του έτους.

  Ο κ. Αλεξιάδης έδωσε απαντήσεις σε πολλά σημεία της κριτικής που κάνει η αντιπολίτευση, αλλά, όπως ο ίδιος επεσήμανε, και τα μέσα ενημέρωσης που «δημιουργούν κλίμα».

  «Ξεχάσαμε ότι τα προηγούμενα χρόνια έξω από τη Βουλή μάτωναν οι διαδηλωτές και εδώ είχαμε κομματική πειθαρχία;», αναρωτήθηκε και τόνισε ότι «με κανονική διαδικασία και εξαντλητικό διάλογο φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο. Εμείς θα κάνουμε αλλαγές. Δεν είναι διαδικασία take or leave it. Για παράδειγμα θα αποσυρθεί την Τετάρτη το άρθρο 2 παρ. 5 και 6» , που αφορά τους συντελεστές φορολόγησης του εισοδήματος από ακίνητα και την εξαίρεση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ενώσεων ιδιοκτητών πολυκατοικιών από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όταν δεν αποκτούν έσοδα υποκείμενα σε φόρο εισοδήματος.

  «Το ότι σταματά η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων δεν σημαίνει ότι φορολογούνται, αλλά ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα φορολογηθεί», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

  «Το νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει τις διατάξεις της συμφωνίας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά αυτή είναι η συμφωνία. Περιμένουμε την δική σας αντιπρόταση. Εσείς πιέζατε την κυβέρνηση να πει «ναι» σε όποια συμφωνία και να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα και τώρα λέτε να μην ψηφιστεί;», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

  Πηγή: Real.gr

  Δείτε επίσης

  Αποσύρεται η διάταξη για την αύξηση φόρου των ενοικίων - Θα αναδιατυπωθεί

  Ο Αλεξιάδης για τα ανείσπρακτα ενοίκια - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα