Στοιχήματα για την “ποσοτική χαλάρωση” Ντράγκι στην Αθήνα

Δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα στην ευρωζώνη για το ενδεχόμενο η ΕΚΤ θα επεκτείνει την «ποσοτική χαλάρωση» κι αν θα περιλαμβάνει την Ελλάδα το πρόγραμμα αγοράς  ομολόγων, προσφέροντας περαιτέρω στήριξη στα επιτόκια δανεισμού της περιοχής σε περιβάλλον αναιμικής οικονομικής πορείας.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, πάντως, έχει ξεκάθαρα συνδέσει οποιαδήποτε απόφαση ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα όπως και οποιαδήποτε συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους με την εποπτεία, την πορεία υλοποίησης και στη συνέχεια αξιολόγησης του προγράμματος.

Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων της Ιρλανδίας και της Ολλανδίας άγγιξαν χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ, καθώς οι μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης δηλώνουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα μέτρα για να στηρίξει την οικονομία της περιοχής μετά την επιβράδυνση του μεταποιητικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο.

 

Η προσδοκία αυτή μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η Eurostat. Σύμφωνα με οικονομολόγους, ο πληθωρισμός έμεινε σταθερός στο 0,1% τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Bloomberg

 

Δείτε επίσης

Βίζερ: Πρώτα μέτρα για τις τράπεζες και μετά τα 3 δισ. – ΒΙΝΤΕΟ

Καυτό μετεκλογικό Eurogroup για μέτρα και χρέος

Bloomberg: Πότε θα αρχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα

RBS: Χρέος και τράπεζες τα αγκάθια Τσίπρα

Bloomberg: Ελλάδα η καλύτερη επένδυση… χωρίς πλάκα

Ντράγκι: Οι αποφάσεις για την παροχή ELA στην Ελλάδα δεν ήταν πολιτικής φύσης

Ντράγκι: Είμαι ευγνώμων για το νέο Μνημόνιο 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ