Λαγκάρντ: Ασθενέστερη η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

“Συνολικά, αναμένουμε η παγκόσμια ανάκαμψη να παραμείνει συγκρατημένη και πιθανόν ασθενέστερη απ’ ό,τι αναμέναμε τον περασμένο Ιούλιο”, σημείωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στην έναρξη διήμερης επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ινδονησία, θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για τον αντίκτυπο από την επιβράδυνση της Κίνας, από τις αυστηρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες παγκοσμίως και τις προοπτικές για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα διαμορφωθεί φέτος στο 3,3%, οριακά χαμηλότερα από το 3,4% πέρυσι.

Σημείωσε ακόμα ότι η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, αν και όχι απότομα ή απρόσμενα, καθώς προσαρμόζεται σε νέο μοντέλο ανάπτυξης.

«Η μετάβαση σε μια οικονομία που βασίζεται περισσότερο στην αγορά και η αποκλιμάκωση των κινδύνων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι περίπλοκη και θα μπορούσε να είναι και κάπως ανώμαλη», είπε η Λαγκάρντ.

“Τούτου λεχθέντος, οι αρχές διαθέτουν τα εργαλεία πολιτικής και τα χρηματοδοτικά περιθώρια για να διαχειριστούν αυτή τη μετάβαση”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: twitter

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αρκεί για να γίνει βιώσιμο

Καθυστερήσεις λόγω εκλογών βλέπει το ΔΝΤ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ