Σόιμπλε: Η Γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί Grexit

Μάλλον επιφυλακτικός για τις πιθανότητες να συναφθεί έως τη Δευτέρα μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς φάνηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί Grexit.

«Δεν πιστεύω ότι θα μας υποβληθεί Comprehensive Assessment (συνολική αξιολόγηση) τη Δευτέρα, διότι έχει χαθεί πολύς χρόνος» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, ενώ σε ό,τι αφορά αλλαγή στη βιωσιμότητα του χρέους, είπε ότι θα συνιστούσε αλλαγή του προγράμματος και θα πρέπει να το εγκρίνει η γερμανική Βουλή.

Για τη συζήτηση περί Grexit, είπε πως δεν του αρέσει να συμμετέχει σε εικασίες, σημειώνοντας ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί Grexit».

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε το ένα ή το άλλο. Αυτό μάλλον ήταν λάθος να το νομίζει η Αθήνα. Η Ευρώπη προέχει, για να προχωρά, να λειτουργεί», ανέφερε, επίσης, ο Β. Σόιμπλε και τόνισε ότι «ήταν μεγάλο λάθος της Γερμανίας και της Γαλλίας που αθέτησαν το Σύμφωνο Σταθερότητας», για να προσθέσει ότι «πήραμε το μάθημα να μην το επιτρέψουμε πάλι κάτι τέτοιο».

«Δεν είναι εύκολες αποφάσεις, αλλά τις παίρνω πάντα με γνώμονα τι είναι το καλύτερο για την μελλοντική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Γερμανίας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε: «Ο Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ δεν μίλησε για αποζημιώσεις. Πρόκειται για παρεξήγηση. Μίλησε για την ανάγκη να γνωρίζουμε τι συνέβη στο παρελθόν. Και για αυτό αναλαμβάνουμε σχετικές πρωτοβουλίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το μπαλάκι στους θεσμούς για το χρέος πέταξε ο Σόιμπλε

Στίγκλιτς: Τι είπε για Βαρουφάκη – Σόιμπλε και Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Berliner Zeitung: Το παιχνίδι ακόμη δεν τελείωσε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ