3+1 όροι Βαρουφάκη για πωλητήριο στα αεροδρόμια – ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερις όρους της ελληνικής πλε��ράς για να αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Το θέμα θα κλείσει μαζί με τη διαπραγμάτευση, είπε ενώ για να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει:

– η έγγραφη δέσμευση για επενδύσεις να είναι υψηλότερη. «Η δέσμευση για 23,5 εκατ. σε 5 χρόνια είναι πολύ χαμηλή», τόνισε.

– να υπάρχει μερίδιο για το κράτος

– να υπάρχουν δεσμεύσεις για την τοπική οικονομία

– να διαμορφωθεί νέο νομικό πλαίσιο.

«Το ΤΑΙΠΕΔ πρόσφερε ανασφαλή συμβόλαια. Αυτό θα αλλάξει», υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης και δεσμεύθηκε ότι «η σύμβαση θα γίνει θετικότερη και για το δημόσιο συμφέρον και για τον επενδυτή». Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει πρόβλημα

Ανέφερε ακόμη ότι ρώτησε ομολόγους του της Ε.Ε. αν θα παραχωρούσαν για 40 χρόνια χωρίς να υπάρχει μερίδιο που θα κρατά το κράτος, οι Δήμοι ή στην περίπτωση της Γερμανία τα κρατίδια, με επενδύσεις που θα είναι στο ¼ του συνολικού τιμήματος και χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις αναπτυξιακά πλάνα. «Η απάντηση ήταν όχι και ήταν από τέσσερις – πέντε υπουργούς», επεσήμανε.

«Ως οικονομολόγος έχω πρόβλημα με την ιδέα πως 14 περιφερειακά αεροδρόμια πωλούνται στην ίδια εταιρεία. Δεν ξέρω καμία άλλη χώρα που να συμβαίνει αυτό», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε επίσης

Ο καυγάς του Βαρουφάκη με τον Κασιδιάρη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βαρουφάκης απαντά… για την Τρόικα – ΒΙΝΤΕΟ

Bloomberg: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω στις ιδιωτικοποιήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ